Zalm

De zalm die Rokerij Eveleens rookt is Noorse kweekzalm.
 
Hoe werkt dit bij ons? We beginnen met het maken van de marinade deze bestaat uit zout, suiker en specerijen.
 
Wij leggen de zalm in de marinade en smeren ze niet in.Hierdoor trek de marinade meer en beter in de zalm ten gunste van onze speciale smaak van de zalm dit proces duurt de hele nacht plus de ochtend.Als dit gebeurd is halen we ze uit de baken en gaan we ze met de hand opknoppen zodat we ze kunnen ophangen aan de pennen  voor de rookkar.
 
Als de zalm in de rookkar hangt wordt de zalm grondig schoongemaakt met water.
 
Dan gaan we met met de rookkar en de zalm naar de rookkast toe en we beginnen met het rookproces (dit wordt koud gerookt )Dit duurt enkelen uren.
 
Als dit gebeurd is kunnen we ze gelijk verwerken en vacumeren dan duurt het nog 24 uur voordat de consument ze bij ons kunnen kopen of gelijk opeten tussen een broodje.
Ook hebben wij sinds 1.5 jaar warm gerookte zalm. Wederom is dit ook een groot succes. Hoe werkt dit bij ons? We gaan ze eerst op de gewenste maat/gewicht snijden.
Als dit gebeurd is gaat in een pekel van water en zout dit duurt ongeveer 30/60 min.
Daarna gaan we ze drogen boven een vuur van eikenhout dit duurt 30/60 min
 
Dan begint het rookproces ook dit gebeurt op eikenhout dit duurt ook 30/60 min, op een temp van 70 graden.
Na een uurtje afkoelen zijn ze klaar voor de consumptie.