Paling

De paling die bij G Eveleens gerookt wordt is afkomstig uit Zweden, Denemarken en uit Italië. Deze komen allemaal uit palingkwekerijen.
 
Hoe werkt het roken van onze paling we gaan ze eerst drogen boven een vuur van eikenhout dit duurt  plusminus 30 tot 50 minuten.
 
Als de paling droog genoeg is gaan we de paling roken op eikenhout dit duurt plus minus 60 tot 110 minuten en ze zijn klaar voor de consumptie.
Hou werkt het fileren bij rokerij G Eveleens? We gebruiken als gereedschap een mes niet te scherp en een lepel. We beginnen eerst de graat er uit te snijden u begint bij de kop en je snijd voorzichtig naar de staart toe. Zorg er wel voor dat de paling goed koud is.
Hoe halen we het filetje van de vel af? We snijden eerst de kop er af we pakken de staart zetten de lepel op het begin puntje van de staart en duwen de lepel naar voren toe en we hebben een filetje.